Brim - Försäkringssystem för bygg och fastigheter

Brim valde Square Moon

Brim är en del av Gallagher som är den internationella mäklardivisionen på Arthur J. Gallagher & Co (NYSE: AJG). Gallagher är ett globalt försäkringsmäkleri som erbjuder försäkringar, återförsäkringar och riskmanagement till företag, institutioner och myndigheter. Gallagher är ett Fortune 500-företag. Brim erbjuder direkt- och återförsäkring för bygg och fastighetssektorn, exportindustrin samt bank och finanssektorn. Brim placerar affärer på den svenska såväl som på den internationella försäkrings- och återförsäkringsmarknaden.

Square Moon har tillsammans med Brim byggt ett specialanpassat affärssystem där samtliga av företagets processer för att hantera allt från inkommande förfrågningar, offerter, försäkringar, fakturor och skadereglering. Med integration mot UC hämtas kreditupplysningar för att säkerställa att kunderna uppfyller ställda krav för att kunna teckna nya försäkringar och för ekonomiavdelningen finns det en integration mot bokföringssystemet. Via Brims hemsida kommer det in offertförfrågningar från Sverige, Norge och Finland. De externa skadereglerna når en egen modul kopplade till affärssystemet som möjliggör en enkel hantering av skador. Systemet är uppdaterat och körs i en modern och mycket säker miljö med krypterad trafik för att säkerställa att viktig information inte kommer i fel händer. Affärssystemet är helt integrerat med Office365 för att lätt kunna spåra inkommande- och utgående email till och från kunder vilket ger en samlad bild över kommunikation med kunden.

Försäkringsmäklare Carl Ljungqvist skriver:

Anledningen till att Brim har valt Square Moon som leverantör av affärssystem beror till stor del på den höga flexibiliteten och möjligheten att utforma systemet efter behov. En av de stora utmaningarna är att alla funktioner ska fungera tillsammans vilket går hand i hand med den flexibla lösningen där många funktioner är uppbyggda och helt anpassade efter Brims önskemål.

Brim grundades 2001 och har 24 anställda i Sverige samt flera anställda i Dubai och Norge.

Nyhet

17 november 2020