Vy över Malmös stadsmiljö kvällstid. Texten EngageU 17-19 november, Clarion Hotel Malmö Live ligger i förgrunden.

EngageU - Europas största FileMaker-konferens!

Succén är tillbaka - EngageU 2024!

17-19 november öppnar vi dörrarna på Clarion Hotel Malmö Live och bjuder in er till Europas största FileMaker-konferens!

 

Vad är EngageU?

EngageU är en konferens med fokus på FileMaker och möjligheterna som plattformen ger. Konferensen går för tredje året i rad och för andra gången i Malmö. Konferensen är öppen för deltagare från hela världen och har haft uppslutning från såväl Frankrike, Litauen och Island som Indien och Australien. För att göra det tillgängligt för så många som möjligt hålls därför alla presentationer under konferensen på engelska.

EngageU är frukten av ett gott samarbete mellan Square Moon i Sverige och ClickWorks i Belgien. Kontakten mellan bolagen fanns sen länge, men det var först när pandemirestriktioneran löstes upp mer vid årsskiftet 2022 som vi gjorde slag i saken. Vi saknade den anda som föregångaren Scandinavia DevCon hade där fokus var på att träffas och utbyta kunskap.

Hittills i år har vi över 100 anmälda deltagare från 21 olika länder!

 

Det speciella med EngageU

Mer än bara Sverige!

Som nämndes i inledningen så är EngageU inte enbart för den svenska eller nordiska publiken, utan för hela världen varpå alla föreläsningar hålls på engelska. Detta öppnar upp för ett större kunskapsutbyte och nätverkande över geografiska gränser.

Välfylld agenda

EngageU utförs på ett traditionellt sätt med en planerad agenda där erfarna föreläsare håller i sessionerna. Vi har i år tre parallella spår för föreläsningar och panelsamtal samt ett extra spår där sponsorer har möjlighet att förevisa mer om sina produkter och tjänster.

Utbilda dig!

Nytt för i år är att vi inleder på söndagen med en pre-conference training day.
Alexis Allen (UI/UX) och Matt Navarre (AI-integration), båda välkända inom FileMaker-communityn, kommer att köra varsitt längre pass med fokus på utbildning inom deras respektive specialområden. OBS! Om du inte har möjlighet att delta i konferensen så kan du delta i dessa pass på distans!

Möt Claris

Claris besök under EngageU har varit ett återkommande tema sedan start, vilket vi uppskattar enormt! Genom att delta på konferensen får du möjlighet att träffa dem och kanske få ställa den där frågan som du har gått och grunnat på länge.

Träffa utställare

Likt föregående år har vi flera uppskattade utställare på plats som visar upp och berättar om sina produkter och tjänster. Du kommer bland annat att hitta experter på prestanda, hosting och integrationer.

Socialisera

Att socialisera är för många som laddning för elbilen, balsam för själen eller kaffe för den morgontrötte! Vi älskar att träffa andra, diskutera och utbyta erfarenheter kring det vi brinner för. Detta främjas under EngageU genom två renodlat sociala event (utöver de obligatoriska fikarasterna): ett besök på Hyllie Bryggeri på söndagen och middag på Malmö Live på måndagen.
Hett tips! Om du har en partner som gärna vill följa med på resan men inte delta i konferensen så finns det möjlighet att köpa en extra biljett till bryggeriet och middagen till dem!

 

Om Malmö

Med ca 800 år på nacken är Malmö onekligen en stad som har samlat på sig en hel del historia. Vem hade kunnat ana att staden vars namn betyder "grushögen" skulle växa och bli Sveriges tredje största stad och en viktig del inom såväl handel som industri?
Om du har möjlighet så rekommenderar vi varmt att komma ned till Malmö någon dag före konferensen eller stanna kvar efter och uppleva staden och allt den har att erbjuda.

Malmös historia är synlig på många platser i staden. I kvarteret S:t Gertrud där Square Moons Malmögäng huserar kan man beundra byggnader från 1800-talet och bakåt under tiden som man tar sig ett glas bubbel från någon av serveringarna på gården.
Vill man mätta sin historietörst på annat sätt så är Malmö Slott centralt beläget med museum på tre våningar samt akvarium i källarplan. Snett över vägen från byggnaden hittar man Tekniken och Sjöfartens hus om man hellre slänger ett öga på bilar och ubåtar. Om vädret tillåter så är en promenad runt Kalkbrottet i Limhamn inte att förringa. Du hittar mycket information om dess historia på skyltar längs vägen runt.

Sen ska vi ju inte förglömma maten! Med sin rika kultur och människor från alla möjliga delar av världen så är det inte svårt att hitta något som lockar i matväg. Vi rekommenderar absolut att testa Malmöklassikern falafelrulle medan du är här - det finns en uppsjö av ställen att välja på!
Om du vill få fler valmöjligheter så är Lilla Torg, Davidshall eller Möllevångstorget väl värda ett besök.

För den vågade kan vi även rekommendera ett besök på Kallbadhuset, eller Kallis som det kallas, på Ribersborg. En anrik byggnad från 1900-talets tidiga början som är ytterst populär bland såväl Malmös invånare som turister. Det är verkligen en speciell känsla att gå från bastuns värme till havsvattnets kyla och öppna vidder! Om man inte är så sugen på ett dopp så kan en promenad längs stranden vara ett uppfriskande alternativ.

 

Välkommen!

Vi hoppas att vi har kunnat kittla ditt intresse för såväl EngageU som Malmö i sig och att vi får möjlighet att träffa dig i höst!

För mer information och uppdaterad agenda, besök EngageU's webbplats och följ dess LinkedIn, , Instagram eller Twitter! Om du vill veta mer om typen av samt kvaliteten på föreläsningarna så finns alla dessa från 2022 samt 2023 tillgängliga att se på YouTube.

Artikel

30 augusti 2024