Järva Tolk

Skräddarsydd utveckling för Järva Tolk & Översättningsservice AB

Järva Tolk anvisar i dagsläget över 50 000 tolkuppdrag per år och har kapacitet att förmedla tolkar på 153 olika språk och dialekter. De är 15 anställda som har ett blandat etniskt ursprung och med stor kunskap gällande språk och dialektala skillnader. Förutom tillgången till heltidsanställda tolkar och översättare finns det också 3300 tolkar registrerade som aktiva i Järva Tolks tolkregister. Huvudkontoret finns ett stenkast från Kista Centrum, mitt i det mest expansiva företagsområdet i Stockholms län.

.

 

Om systemet

Förmedling av tolktjänster står för företagets mest omfattande del av verksamheten. Genom ett bokningssystem kontrolleras kapacitet och tolkars tillgänglighet, som sedan förmedlas utifrån kompetens och erfarenhet. Det finns olika typer av tolkning, där Järva Tolk kan erbjuda följande; Kontakttolkning: Tolken, kunden och klienten befinner sig i samma rum Telefontolkning/Distanstolkning: Tolken är med i samtalet via telefon medans kunden och klienten befinner sig i samma rum. Videotolkning/Skypetolkning: Tolken är med i samtalet uppkopplad via en dator utrustad med kamera, högtalare, mikrofon samt en programvara för att säkerställa att uppkopplingen är säker. Utöver tolkningstjänster arbetar också Järva Tolk med översättningstjänster. För översättning av text mellan olika språk anlitas i första hand auktoriserade translatorer som är legitimerade av Kammarkollegiet i de språk där det är möjligt. För de språk där legitimering inte är möjligt, anlitas istället en kvalificerad översättare. Kapaciteten att förmedla översättningsuppdrag uppgår till mer än 200 per dag, tillsammans med ett tiotal översättningsprojekt som genomförs årligen.

Järva Tolk har med hjälp av Square Moon fått en skräddarsydd lösning med hemsida, affärssystem och webbaserat system för tolkbokning och avvikelserapportering. Man har också tagit fram en webbportal för översättning, med inloggning för både kunde och översättare.

Så här säger Guicela Cantillana, Vice VD för Järva Tolk, om samarbetet;
“Vi hade under en längre period letat efter en leverantör som kunde utveckla vårt bokningssystem, när vi kom i kontakt med Johan på Square Moon. Sedan vårt samarbete startade har vi kunnat utveckla nya funktioner som har lett till att vårt arbetssätt förbättrats vilket har medfört att vi kan fokusera på att leverera språktjänster dygnet runt med högsta kvalitet, bästa tillgänglighet och servicenivå”

Järva Tolk är en av de största aktörerna i Sverige på tolkförmedling. Företaget har AAA-rating och är SB certifierade.

Nyhet

15 december 2020